- Project Breakthrough: We liggen op ramkoers met het klimaat
De wereld heeft al 1,5°C opwarming bereikt, en de snelheid waarmee ze verder opwarmt neemt toe. De opwarming zal waarschijnlijk versneld doorgaan tot het midden van deze eeuw, omdat we er tot nu toe niet in zijn geslaagd om de uitstoot van broeikasgassen voldoende te verminderen. Dat brengt ons op ramkoers met het klimaat, concludeert het nieuwe rapport van Project Breakthrough: Collision Course.
Het bericht Project Breakthrough: We liggen op ramkoers met het klimaat verscheen eerst op Duurzaamnieuws.
19-12 - Salderen definitief afgeschaft, hoe nu verder met zonnepanelen?
De salderingsregeling wordt per 1 januari 2027 definitief afgeschaft. Dat heeft aanzienlijke gevolgen voor zowel consumenten als de energiemarkt in Nederland. Een van de meest directe effecten is de financiële impact op zonnepaneelbezitters.
Het bericht Salderen definitief afgeschaft, hoe nu verder met zonnepanelen? verscheen eerst op Duurzaamnieuws.
18-12 - Subsidie voor verduurzaming woningen en gebouwen ISDE open op 2 januari 2025
Vanaf 2 januari 2025 kunnen woningeigenaren weer subsidie aanvragen bij RVO voor de verduurzaming van hun woning. De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) is dan weer beschikbaar met een budget van 555 miljoen euro
Het bericht Subsidie voor verduurzaming woningen en gebouwen ISDE open op 2 januari 2025 verscheen eerst op Duurzaamnieuws.
18-12 - Gure tijden in staal vragen om slim investeren
Ook Tata Steel Nederland worstelt met de staalmarkt en het klimaatprobleem, en daarnaast ook nog met de gezondheid van haar buren. Er wordt onvoldoende geld verdiend om te kunnen investeren.
Het bericht Gure tijden in staal vragen om slim investeren verscheen eerst op Duurzaamnieuws.
17-12 - Elektrisch rijden duurder dan benzine, te weinig steun
De interesse in elektrische auto’s groeit en er komen steeds betaalbaardere modellen op de markt. Toch neemt het aantal mensen dat van plan is een elektrische auto te kopen niet toe. Dit blijkt uit de Elektrisch Rijden Monitor 2024 van de ANWB. Daarom is het essentieel dat de overheid nu maatregelen neemt om elektrisch rijden betaalbaar te maken en duidelijkheid te verschaffen over de kosten.
Het bericht Elektrisch rijden duurder dan benzine, te weinig steun verscheen eerst op Duurzaamnieuws.
17-12 - Duurzaamheid boeit de consument steeds minder
De consument in Nederland heeft steeds minder op met duurzaamheid bij aankoopbeslissingen. Bij diverse duurzame onderwerpen zoals milieu, biodiversiteit, eerlijke handel, plasticverbruik en lokale productie is sprake van een forse daling van circa 5% ten opzichte van 2023.
Het bericht Duurzaamheid boeit de consument steeds minder verscheen eerst op Duurzaamnieuws.
16-12 - Waarschuwing: spiegelbacteriën zijn groot risico voor mens, dier en plant
Wetenschappers waarschuwen voor de grote risico’s van het creëren van spiegelbacteriën. Dat zijn hypothetische organismen die volledig zijn opgebouwd uit spiegelbeeldige biologische moleculen, die het immuunsysteem kunnen ontwijken.
Het bericht Waarschuwing: spiegelbacteriën zijn groot risico voor mens, dier en plant verscheen eerst op Duurzaamnieuws.
16-12 - Antiek zonnepaneel levert na 31 jaar 79,5% van origineel vermogen
Een van de eerste sets zonnepanelen die in Frankrijk geïnstalleerd zijn, produceert na 31 jaar nog 79,5% op van zijn oorspronkelijke capaciteit. Een mooi datapuntje om de garanties die producenten van zonnepanelen afgeven te...
Het bericht Antiek zonnepaneel levert na 31 jaar 79,5% van origineel vermogen verscheen eerst op WattisDuurzaam.nl.
16-12 - In 2025 wordt afbraak tot beleid verheven
Hoe gaat de wereld eruit zien in de donkere jaren voor 2030? Dat valt lastig te voorspellen in een tijd waarin vooruitzichten van een maand, zelfs een week geleden alweer achterhaald zijn door de werkelijkheid. Maar dat de nieuwe politiek een zware wissel trekt op leefbaarheid, duurzaamheid en klimaat en de grenzen van menselijkheid verder oprekt is wel duidelijk.
Het bericht In 2025 wordt afbraak tot beleid verheven verscheen eerst op Duurzaamnieuws.
14-12 - Voor elke verkochte platvis gaan 38 andere zeedieren dood
De inhoud van de sleepnetten voor 99 procent uit onverkoopbaar zeeleven, variërend van kleine zeepaardjes tot doornhaaien van meer dan een meter groot. Een groot deel van de meegevangen en weer in zee teruggegooide dieren overleeft dit niet. Wekelijks sterven hierdoor miljoenen dieren.
Het bericht Voor elke verkochte platvis gaan 38 andere zeedieren dood verscheen eerst op Duurzaamnieuws.
11-12